Žít! - Yu, Hua, 1960- (Xin, 2014)
Hlavní hrdina románu, čínský venkovan Fu-kuej, vypráví o svém životě, který mu přinesl až příliš mnoho strastí. Kdysi zámožný mladík prohýřil rodinné jmění a musel se tvrdě protloukat životem. Bouřlivý byl nejen Fu-kuejův soukromý život, ale i dějinný vývoj čínské společnosi 20. století. Na pozadí velkých společenských změn (japonské okupace, občanské války, nástupu komunismu a Kulturní revoluce) se Fu-kuej musel vyrovnat se ztrátami svých nejbližších. Přesto neztratil sílu žít a schopnost těšit se z drobných každodenních radostí.