K2 - královna hor - Bém, Pavel, 1963- (Empresa media, 2014)
Kniha popisuje na pozadí šedesátileté historie světového a československého karákoramského horolezectví úspěšný výstup česko-slovenské expedice na druhou nejvyšší horu světa (K2 - 8611 m) v srpnu 2012. Předmluva pochází z pera horolezeckých legend: K. Diembergera, P. Habelera.,J. Rakoncaje a J. Oiarzabala. Kniha přináší slavná jména a přehledně seřazené příběhy světového horolezectví.