Projekt Kraken - Preston, Douglas J., 1956- (BB/art, 2014)
Bývalý duchovní a nyní pracovník CIA Wyman Ford se i tentokrát pořádně zapotí a opět nepůjde o méně, nežli záchranu samotného světa. NASA připravila jednu z nejnáročnějších operací ve svých dějinách, ale jaksi to nevyšlo. Do programu totiž zasáhl dosud nejdůmyslnější produkt kybernetického programátorství tzv. Dorothy, která díky tomu pronikla do celosvětové sítě, prakticky téměř do každého počítače na světě. A to znamená velmi nebezpečnou okamžitou nadvládu této strojové superinteligence ve stylu: Myslím - tudíž zahynete.