Nebezpečná - Sasková, Lucia, 1985- (Román (Motto), 2017)
Hlavní hrdinka románu přichází vinou nehody o svého milovaného přítele. Po pokusu o sebevraždu se ocitá na psychiatrii a zjišťuje, že její život vlastně nebyl takový, jak si ho ve svých vzpomínkách uchovává. Lékaři ji seznamují s nepříjemnou diagnózou, která obrací celý její život naruby a znemožňuje jí normálně fungovat, prožívat vztahy a vyznat se ve vlastní minulosti. Zjišťuje, že je nebezpečná nejen sobě, ale i svému okolí, a je pouze na ní, jak se vyrovná s krutou skutečností, kterou před ni osud postavil.