Dobytí jižního hvězdnatého ráje - Horálek, Petr, 1986- (CPress, 2016)
Nezvyklý mix cestopisu, osobních výpovědí, vzpomínkové kroniky s humornými, romantickými i dramatickými zážitky, plný fotografií (zdaleka nejen) hvězdné oblohy i astronomických úkazů z celého světa a krátkých autorových populárně naučných poznámek přináší čtenáři opravdu neotřelý zážitek.