Podsvětí. - Hlaváčková, Kristina, 1979- (Cosmopolis, 2016)
Napínavý dobrodružný příběh využívá dobře známých kulis Prahy i světa pod Prahou. Hlavní hrdinka příběhu, Sam Barnetová, není právě nápadným člověkem, od kterého by se očekávalo, že bude prožívat neuvěřitelná dobrodružství. A že by jí chtěl kdosi usilovat o život? Nenápadná dívka proto nechápe, proč se jí kdosi pokouší zabít a rychle pátrá po důvodech. Zjišťuje tak, že existuje podivuhodný svět mágů, Golemů a draků, který vůbec není jen ve fantaziích, ale naopak je až proklatě reálný.