Láska a zášť - Körnerová, Hana Marie, 1954- (MOBA, 2015)
Hlavní hrdina Paul Resnais je požádán svou tetou, která jej po smrti matky vychovala, aby unesl dceru hraběte de Grisson. Teta tak hodlá po 25 letech pomstít svou čest. Byla tehdy hrabětem unesena, zneuctěna a přišla o možnost žít normálním životem. Mladík jen nerad vyhoví tetinu přání a mladičkou Sophii unese na opuštěné bývalé sídlo své rodiny. Přes prvotní nevraživost se do sebe oba mladí lidé zamilují. Aby však spolu mohli být šťastni, musejí překonat staletý nesmiřitelný boj obou svých rodů.