Maestro : detektivní román - Tangen, Geir, 1970- (Plus, 2017)
Když novinář Viljar Gudmundsson obdrží e-mail od kohosi, kdo se vydává za soudce a kata jedné místní ženy, považuje to za špatný vtip. Přepošle e-mail policii a snaží se na celou záležitost rychle zapomenout. Jenže zpráva mu dál vrtá hlavou. Navíc se dalšího dne najde mrtvola ženy a Viljar si uvědomí, že měl poslechnout svůj instinkt.