Země odpoledního slunce - Wood, Barbara, 1947- (Ikar, 2017)
Píše se rok 1920 a dvacetiletá Elizabeth Van Lindenová se pokouší co nejrychleji vymanit z konvencí, na kterých lpí generace jejích rodičů. Svobodný život se vydá hledat s milovaným mužem do jihozápadní Kalifornie, kde pořád ještě na odvážlivce a dobrodruhy čekají skvělé příležitosti. Brzy zjistí, že si vzala člověka, kterého vůbec nezná, sobeckého, bezohledného a s násilnickými sklony.