Panenka Šuplenka a panáček Kopíráček - Rožnovská, Lenka, 1972- (Pohádkové čtení (Grada), 2015)
Na velkém psacím stole babičky Františky stojí těžký psací stroj, stařičký telefon, spousta tužek, pastelek, špendlíků a dalších drobností, které by mohl potřebovat opravdický spisovatel. Třeba takový, který chce psát pohádky o obyčejných věcech, stejně jako babička Františka. Jen co babička začne ťukat do psacího stroje, předměty na jejím stole jako by ožily. Roztomilá panenka Šuplenka se spřátelí s černým panáčkem Kopíráčkem a hned je čas na neplechy a legraci.