Mnohem menší dareba, než jste čekali - Novák, Tomáš, 1946- (Psychologie pro každého, 2014)
Publikace známého českého psychologa se zabývá rozdělením poruch chování dětí, popisuje příčiny krádeží, záškoláctví, lží a zabývá se také souvisejícími projevy - konflikty dětí s rodiči a učiteli, zneužíváním dítěte, šikanou atd.