Mrtvá jako ty - James, Peter, 1948- (Brána, 2011)
Hotel Metropole, Brighton. Po bujaré silvestrovské oslavě je brutálně znásilněna jistá žena, když se vrací do svého hotelového pokoje. Za týden je přepadena jiná žena. Oběma vzal pachatel luxusní střevíčky. Detektiv Roy Grace si brzy uvědomí, že tyto případy se nápadně podobají nevyřešené sérii zločinů, k nimž došlo před dvanácti lety. Pachateli tehdy přezdívali Botař a mělo se za to, že znásilnil čtyři ženy, nato patrně zavraždil pátou a zmizel.