Dětská otrokyně : prodány, odvlečeny, zapomenuty : můj boj o dcery Nepálu - Chaudhary, Urmila, 1989- (Ikar, 2013)
Urmila Čaudharíová vyrůstala ve velmi chudé nepálské rodině. V šesti letech ji její vlastní bratr prodal do otroctví. Stala se dětskou otrokyní - kamalarí. Svět kamalarí v Nepálu je velmi tvrdý - násilí, ponižování, šikana, tvrdá práce. Aktivní a po vzdělání toužící Urmila nakonec zvítězila - podařilo se jí osvobodit z otroctví a stala se bojovnicí za práva otročících dívek - zrušení systému kamalarí. Svůj osud popsala na stránkách knihy, která se snaží upozornit na problematiku diskriminace dívek v Nepálu.