Já se nechtěl stěhovat! - Krolupperová, Daniela, 1969- (Už umím číst (Mladá fronta), 2010)
Martin se s maminkou a tatínkem přestěhoval do velkého města a do druhé třídy musí nastoupit v nové škole. Všechno je tu cizí, spolužáci se mu posmívají, a tak je mu jasné, že udělat si nové kamarády nebude jen tak.To ale není nejhorší. Kvůli tomu, že je nováček, trochu nesmělý a navíc z malého města, se brzy stává obětí šikany svého spolužáka.