Krásná Filipína : nejkrásnější příběh lásky 16. století - Riebe, Brigitte, 1953- (Knižní klub, 2015)
Tajná, stavovsky nerovná láska, která boří v 16. století všechny hranice a vyvolává na habsburském dvoře jeden skandál za druhým. Filipína Welserová a Ferdinand II. Habsburský se zamilují, tajně uzavřou sňatek a mají čtyři děti. Avšak čím silnější je jejich vztah, tím větší jsou i překážky.