Medová past - Lindell, Unni, 1957- (Plus, 2012)
V poklidné čtvrti se těsně před prázdninami ztratí sedmiletý chlapec. O týden později je před cateringovou firmou, ve které pracuje, sražena autem a smrtelně zraněna mladá lotyšská dívka. Oba zpočátku zdánlivě nesouvisející případy však mají přece jen jisté pojítko - mladého řidiče zmrzlinářského vozu, který se v době zmizení chlapce nacházel v blízkosti místa činu a zároveň byl přítelem mladé ženy. Případu se ujímá policejní vyšetřovatel Cato Isaksen se svým týmem.