Istanbul. Křižovatka cest - Kanon, Joseph, 1946- (Fortuna Litera, 2013)
Těsně po druhé světové válce je Istanbul místem tajných spojenectví a spiknutí, zároveň jako křižovatka cest z východu na západ a obráceně nabízí nejlepší úkryt špionům, obchodníkům s informacemi, ale i zuboženým uprchlíkům. Američan Leon Bauer pracuje pro americkou tajnou službu. Když je uzavřen mír, Leon si pomalu začne balit, pak však dostane poslední úkol: Postarat se o špiona, kterého Američané potřebují dostat za hranice, a kterého by rádi získali i Rusové..