Ježimlada Sazička - Rožnovská, Lenka, 1972- (Pohádkové čtení (Grada), 2015)
Jak se vlastně zrodí taková nová ježibaba a co vše se může přihodit v pohádce? Z nebe spadne náhle koště a mladá dobrosrdečná, někdy i paličatá Sazička hned ví co s ním. Na své cestě potká ježky, nosála, čápa, včelky, psa Hamana a zabrousí i do pohádkové školy. Někdy se jí však její kouzla také nepovedou, nakonec však hladce přistane.