Kronika české science fiction. - Adamovič, Ivan, 1967- (Plus, 2014)
To nejlepší z české sci-fi povídky od poloviny 80. let do žhavé současnosti v jedné knize. Nechybí zasvěcené úvodní texty o autorech a trendech v domácí tvorbě, ani autorské doslovy k povídkám napsané přímo pro tuto knihu. A jako bonus na závěr - dosud nejúplnější bibliografie české science fiction od Jakuba Arbesa až po loňský rok.