Matčino srdce : švédský rodinný thriller - Janouch, Katerina, 1964- (Mladá fronta, 2015)
Pátá část románové série s porodní asistentkou Cecílií Lundovou. Pětinásobná matka Cecílie neví, kam dřív skočit. Péče o rodinu je náročná a dává zabrat jí i jejímu manželovi. Únava se začíná projevovat na jejich partnerském soužití. A do toho všeho ještě babičku Sonju srazí auto. Řidič ujede a Sonja leží ve velmi vážném stavu v nemocnici. Postupně vychází najevo, že nehoda nebyla náhodná. Babička Sonja zřejmě ví o dávném zločinu, který má zůstat navždy utajen.