Postřehy z Londonistánu - Pekárková, Iva, 1963- (Mladá fronta, 2015)
Z blogu nominovaného na cenu Magnesia Litera autorka vybrala skoro padesát článků, většinu z nich o muslimech, a doplnila je velmi osobním textem o svém vztahu k islámu. Snaží se pochopit, vysvětlit a okomentovat společenské jevy, se kterými se v posledních pár letech v České repulice setkáváme právě ve vztahu k tomuto náboženství. Islámský svět, narozdíl od médií, vnímá s nadhledem, humorem a tolerancí celoživotního ateisty.