Bojovali abychom žili - Kubový, Josef, 1940- (Český svaz bojovníků za svobodu, Základní organizace, 2015)
Tato publikace je vydána u příležitosti konání výstavy "Ostravsko-opavská operace - bojovali abychom žili" v roce 70. výročí osvobození Československa a ukončení 2. světové války.