Nech ten mech - Bystrov, Michal, 1979- (Modrý slon (Meander), 2014)
Kniha pro děti z pera básníka, muzikanta, novináře a překladatele Michala Bystrova obsahuje verše, které autor napsal v posledních sedmi letech, během nichž s údivem, dojetím i pobavením sledoval, jak rostou jeho malé neteře a děti. Právě jim – Sáře, Nikolce, Aničce a Honzíkovi – adresoval většinu básniček, vyznačujících se jazykovou hravostí a smyslem pro lehkou absurditu, jež dává velký prostor čtenářově fantazii.