Starověký svět : velké civilizace od Sumerů po říši Inků - Haywood, John, 1956- (Ottovo nakladatelství, 2012)
Velké starověké civilizace jsou základem současného moderního světa a dodnes fascinují mnoho lidí. Tato kniha je fundovaným přehledem nejvýznamnějších starověkých kultur, jejich politického vývoje, náboženských představ, znalostí, hospodářství, vědy, techniky a písma.