Čas slunečního svitu - Coulter, Catherine, 1942- (Baronet, 2011)
Vikingský obchodník Magnus Haraldson je při své obchodní cestě po Yorku fascinován krásnou Zarabeth, a chce ji za ženu. Zarabeth je jím také okouzlena, současně však ohromena jeho arogancí, s jeho jistotou, že ona bude s nabídkou k sňatku souhlasit. Nakonec se rozhodne přijmout, protože tak zajistí budoucnost nejen pro sebe, ale i pro svou malou sestru. Její nevlastní otec Olav však Magnuse odmítne. Přesto však Zarabeth odplouvá do Magnusova norského sídla, avšak ne jako jeho žena, ale otrokyně.