Dějepis I. v kostce : [pravěk, starověk, středověk] : pro střední školy - Sochrová, Marie (Maturita v kostce, 2008)
Nejpopulárnější doplňková učebnice je nepostradatelnou pomůckou nejen k přípravě na maturitu, ale i během celého studia na střední škole. Cílem příručky je seznámit s klíčovými událostmi, významnými osobnostmi a nejdůležitějšími vývojovým procesy evropské a mimoevropské společnosti.