O čarodějce, která zaspala století - Vávrová, Iva, 1950- (Klub mladých čtenářů (Albatros), 2007)
Čarodějka Violeta se jednoho krásného dne probudí ve své jeskyňce a zjistí, že prospala řadu let a že okolní svět se zatím změnil k nepoznání. Ale protože je šikovná, hodná a laskavá, lehce zvládne všechny nesnáze, které ji v moderní době čekají.