Pearl Harbor : FDR vede národ do války - Gillon, Steven M., 1956- (Universum (Knižní klub), 2013)
Kniha strhující, čtivou formou popisuje v podstatě prvních čtyřiadvacet hodin po japonském útoku na Pearl Harbor. Zaobírá se zejména úlohou prezidenta Franklina D. Roosevelta při událostech spojených se vstupem USA do války a objasňuje řadu zásadních rozhodnutí.