Labyrintem Íránu : cesta do nitra jaderné říše a k pramenům jejího vzdoru - Tureček, Břetislav, 1970- (Knižní klub, 2013)
Kniha je pohledem, místy poetickým, místy velmi syrovým, do jedné z nejzajímavějších a nejdůležitějších zemí dnešního světa. Pro někoho je ztělesněním zla v islámském hávu, jiní ho považují za sebevědomý stát, který se jen stará o své zájmy , nehodlá se podřídit izraelskému a americkému diktátu a dál buduje jaderný průmysl pro blaho svých občanů. Autor nás do hrdé Persie zavádí prostřednictvím politické reportážní knihy a netají se záměrem ukázat světlé i stinné stránky země.