Malá ručka - Hill, Susan, 1942- (Metafora, 2012)
Adam Snow je obchodníkem se vzácnými knihami. Úzkými venkovskými cestami se vrací od důležitého klienta, podlehne náhlému impulsu a odbočí ke starému zchátralému a zdánlivě opuštěnému domu. Zvědavost ho donutí vydat se zarostlou zahradou k domu. Zastaví se a pozoruje stopy zkázy na kdysi nádherném místě. V tom ucítí ve své dlani lehký dotek. Drobná ručka se mu s důvěrou stočila do dlaně a malý palec a ukazováček sevřel jeho prst. Adamem projede mrazivé zachvění od hlavy k patě. Žádné dítě nikde v okolí není…