Srdce a duše - Binchy, Maeve, 1940-2012 (Ikar, 2011)
Kardioložka Clara prožívá složité období - musí se vyrovnat s novým zaměstnáním a starosti jí působí manžel, s nímž dávno nežije, i dospělé dcery Adi a Linda. V průběhu celého roku sledujeme osudy postav soustředěných kolem nové kliniky v Dublinu. Její vybudování znamená začátek nové životní etapy i pro hlavního lékaře Declana, pilnou Aniu z Polska a další zaměstnance.