Darebácké zkazky - Mikulka, Alois, 1933- (Andrej Šťastný, 2012)
Jsou skoro pořád na vandru a do školy chodí, jen když nesvítí slunce. Banda kluků, kteří díky své náchylnosti k dobrodružství neustále létají v nějakém průšvihu. Nakonec se jim samozřejmě z každé kalamity podaří ve zdraví vyváznout, a o tom pak vyprávějí trochu neuvěřitelné zkazky.