Makej, makaku! - Krolupperová, Daniela, 1969- (Zítra v ZOO, 2012)
Makak Karel je chytrý jako opice. Doslova a do písmene. Není divu, vždyť je to opice! Jednoho dne využije kratičké nepozornosti ošetřovatelky a vydá ze zoologické zahrady do města na zkušenou. Oficiálně je na útěku, ale prchat před strážci klecí i zákona se mu daří skvěle.