Muž, který polykal vítr : román - Walló, Olga, 1948- (Labyrint, 2012)
Pikareskní román o svérázném sirotkovi nejasného původu, který hledá své místo ve světě. Nalezne otce, morálku a řád? Dobrodružný děj nás v několika rovinách provází soubojem tajných služeb, intelektu a emocí od socialistického sirotčince v 50. letech přes teologický seminář, psychiatrický ústav, pražskou filozofickou fakultu na přelomu 60. a 70. let, "zašívárnu" v pohraničí za normalizace, až po léta devadesátá, kdy se s hlavním hrdinou dostaneme až do Mexika.