Skrýš - Theorin, Johan, 1963- (Severská krimi, 2013)
O práci v mateřské školce ve městě Valla se uchází devětadvacetiletý Jan. Nejedná se ale o běžnou školku, zařízení jménem Mýtina sousedí s detenčním ústavem, jehož klienty jsou i rodiče dětí ze školky. Jedním z Janových úkolů je tyto děti doprovázet podzemní chodbou do ústavu na pravidelné schůzky s rodiči. Chod ústavu obestírá tajemství a podle striktního ústavního řádu se na něj Jan nesmí vyptávat. Tajemství má však i on.