Hrady, zámky, tvrze : putování po známé i neznámé historii. - Heider, Jaroslav (Dědictví národů, 2012)
První díl průvodce mapuje oblast osmi bývalých okresů - Bruntál, Frýdek Místek, Jeseník, Karviná, Nový Jičín, Opava, Ostrava, Šumperk.