Dvorní šašek a čarodějnice - Obermeier, Siegfried, 1936-2011 (Knižní klub, 2012)
Příběh velké lásky krásné lazebnice Anežky Bernauerové a bavorského korunního prince Albrechta III. Albrecht se odmítl s Anežkou rozejít, i když na něj jeho otec, vévoda Arnošt, činil silný nátlak, protože krásná dívka byla neurozeného původu. Z pomstychtivé žárlivosti se do hry zamíchá hrbatý dvorní šašek, který nakonec uvrhne Anežku do neštěstí a způsobí, že Albrechtův otec nechá nebohou ženu v roce 1435 utopit v Dunaji jako čarodějnici.