Past na vránu - Cleeves, Ann, 1954- (Knižní klub, 2012)
V Baikie's Cottage, izolovaném statku uprostřed odlehlého severoanglického pohoří, se sejde trojice žen - ornitoložka Rachael, botanička Anne a Grace Fulwellová, uzavřená dívka, jež v nitru ukrývá nejedno tajemství -, aby dokončily environmentální průzkum. Rachael přijíždí na statek, místo vysněného klidu a pohody tam však nalézá tělo své přítelkyně Belly Furnessové. Všem kromě Rachael připadá možné, že Bella spáchala sebevraždu. Až když je objevena další oběť, vstupuje na scénu inspektorka Vera Stanhopeová, která musí sestavit pravdivou skládačku ze střípků spletitých osudů těchto žen.