Bezpečný přístav - Sparks, Nicholas, 1965- (Ikar, 2012)
Do Southportu se přistěhuje krásná, ale plachá Katie. Nad její minulostí se vznáší mnoho otazníků. Ačkoliv se zprvu brání navázat jakýkoli vztah, seznamuje se postupem času se svou temperamentní sousedkou Jo a Alexem, vdovcem s dvěma dětmi a velkým srdcem, který provozuje zdejší obchod. Přes počáteční obavy se Katie stává součástí místní komunity i Alexovy rodiny. Ani propukající láska jí však nedovolí zapomenout na temné tajemství, které ji vyhnalo na dlouhou pouť, na jejímž konci nalezla útočiště právě v Southportu.