Písečná bouře : román o Sigma Force - Rollins, James, 1961- (BB/art, 2006)
Sbírkami londýnského muzea otřese nevysvětlitelný výbuch – ničivá exploze, která zalarmuje tajné organizace na celém světě a odstartuje závod o to, kdo první odhalí, jak se to stalo, proč k tomu došlo a co to všechno znamená. Rodina lady Kary Kensingtonové zaplatila za založení galerie, která je nyní v troskách, opravdu vysokou cenu, a to penězi i vlastní krví. Hledání odpovědí Karu a její přítelkyni Safii al-Mázovou, vynikající a krásnou kurátorku, zavede do světa, o jehož existenci se jim nezdálo ani v těch nejdivočejších snech. Důkazy, které po tragédii vyšly najevo, totiž naznačují, že Ubár, ztracené město údajně pohřbené někde v pouštích Arábie, není pouhou legendou… a že je v něm čeká něco úžasného.