Každý umírá sám - Fallada, Hans, 1893-1947 (Ikar, 2012)
Manželé středního věku se ve válečném Berlíně odvážně pustili do beznadějného odboje proti nacistům a v roce 1943 byli popraveni. Hans Fallada se o jejich osudu dozvěděl po válce ze spisu gestapa a na základě skutečných událostí napsal svůj poslední román.