Osudové okamžiky XX. století : události, které zásadně ovlivnily náš svět - Pacner, Karel, 1936- (Plus, 2011)
V populárně naučné knize renomovaného autora tohoto žánru Karla Pacnera, jsou popsány klíčové události, které ve světových dějinách minulého století znamenaly výrazné změny: od vzniku chorobné ideologie komunismu, přes totalitní režimy a celosvětové konflikty až po pád železné opony. Každá ze čtrnácti kapitol je doplněna o stručné vysvětlení pojmů, které se k danému období vážou, v publikaci nechybí ani obsáhlý jmenný rejstřík.