Červená stuha : terezínské ghetto očima dítěte - Tetzner, Annika (Portál, 2011)
Tři příběhy vyprávějící o tom, jaké to bylo být za druhé světové války malým dítětem v terezínském ghettu, se zakládají na skutečných událostech. Autorka byla tehdy nejmladším dítětem velké rodiny a nepoznala jiný život než v ghettu. Terezín pro ni znamenal domov a dodnes s ohromením vzpomíná na pocit lásky a bezpečí, který tam tehdy dospělí dokázali pro děti vytvořit.