Čiň manželu dobře, peklem se ti odmění - Jakoubková, Alena, 1958- (MOBA, 2011)
Agáta Pierotová vyrůstá v rodině, kde matka je bohyně a otec ušlápnutý pod jehlovým podpatkem matčina luxusního střevíčku. Agáta však sní o tom, že ona to jednou v manželství povede jinak. Vysní si tradiční rodinu, kde ona bude pečovat o byt a děti a vyvařovat teplé večeře, zatímco manžel ji bude zbožňovat. Zbyšek Lom vypadá jako slibný kandidát a Agáta se vrhá slepě do manželství. Zbyškovi však vyhovuje jen ta část Agátina plánu, v níž mu poskytuje kompletní servis. Zbožňovat manželku? Ani nápad...! Raději po nocích prohání ženské. Agátě trvá víc než deset let, než se vzbouří - ale pak to stojí za to! Se Zbyškovou zlatou platební kartou, jíž přezdívá Zlatý oslíček, se vydává do Paříže a po pár týdnech nákupů a proměně v salonu krásy je z ní úplně jiná žena. Po návratu domů se jí Zbyšek vrhá k nohám... Ale chce ho Agáta ještě vůbec...?