Historie Evropy : obrazové putování - Fučíková, Renáta, 1964- (Práh, 2011)
Původní česká kniha, která si klade veliký cíl: seznámit čtenáře s historií Evropy přehlednou, srozumitelnou, ale především čtivou formou. Kniha, ve které je všechno podstatné, ale zároveň není zahlcena nesrozumitelnými pojmy a letopočty. S její pomocí začnou i malé děti vnímat poznávání dějin jako úžasné dobrodružství. Rozměrné a působivé ilustrace zanechají nesmazatelný dojem. V bublinách připomínajících komiks mohou děti číst jednoduchá sdělení. Starší děti ocení, že dějinné události jsou zde představeny jako živé příběhy. Rozdělení na 70 kapitol a časová osa dole pod ilustracemi jim pomohou dát si obsah knihy do souvislosti s látkou probíranou ve škole. Studenti si doplní všeobecný přehled a lépe pochopí časové, geografické i myšlenkové souvislosti v mohutném toku evropských dějin.