Saxána a Lexikon kouzel - Březinová, Ivona (Albatros, 2011)
Příběh pro děti, napsaný na motivy stejnojmenného filmu, vypráví o Saxáně, dcerce známé čarodějnice a zvěrolékaře Honzy. Jednou Saxána objeví na půdě starodávný sešit a knihu.