Gaston, chlapeček, který se pořád ptal - Duběda, Tomáš (Knižní klub, 2008)
Půvabná knížka, která se jak tématem, tak zpracováním vymyká běžné naučné produkci pro děti. Přináší dvanáct velkých témat, na která se vyptávají malé děti, když začínají poznávat svět. Kapitoly pro rodiče v závěru pak rozebírají, proč se děti ptají právě na takovéto věci, a obsahují náměty k přemýšlení.